Vi på Tonträff

Lars Carlén, Podcaststrateg och podcastproducent

E-post: lars.carlen@tontraff.se

Telefon: 070 529 94 42

Sedan långt tillbaka har Lars Carlén arbetat med det som ligger längst fram inom marknadskommunikation. Redan 2002 skrev ha en av de absolut första böckerna om digital marknadsföring som gavs ut på svenska av Liber, titeln är “Varumärket på Internet”. Tillsammans med varumärkeskonsulten Richard von Essen skrev han sedan boken “Bli en varumärkesbyggare”, även den utgiven av Liber. Spännande roller inom företag som arbetar inom digital marknadsföring har Lars haft, bland annat har han varit läre på Nackademin där han framför huvudsakligen undervisade i marknadsföring och försäljning, Sales Manager på Webanalys (nuvarande iProspect), Porföljansvarig på Bonnier Banneradministration (som senare blev AdServing) och på Digital Broker. I rollen som journalist har han skrivit för Finanstidningen, Internetworld, Du&Co och flera andra tidningar. Numera använder han sin gedigna journalistiska erfarenhet till att producera poddar och film, samt skriver på svenska och engelska. Lars är fil mag i Medie- och kommunikationsvetenskap.

Marie Eriksson, Podcastproducent

E-post: marie.eriksson@tontraff.se

Telefon: 076 212 93 34

Har lång erfarenhet från Sveriges Radio där hon arbetat för P1. På Utbildningsradion har Marie varit radioproducent och reporter. Hon har rapporterat om många olika samhällsfrågor och har även arbetat för Europeiska socialfonden. För landstinget och företag inriktade på vården har hon skrivit om forskning, medicin och hälsa. Idag medverkar hon löpande i Bonniers magasin Syre, där hon skrivit om allt från konst till David Bowie. Marie har examen från Journalisthögskolan i Stockholm.

Jonathan Lewald, filmproducent

Film är det Jonathan brinner för. På Sveriges Filminstitut har han varit verksam som filmfotograf och på Sveriges Television har han arbetat som kompositör. Jonathan har skapat många olika sorters filmer, allt från produkt- och utbildningsfilmer för företag, till filmer som distribueras av Svenska Filminstitutet. Vad gäller att skapa vackra bilder och god komposition har det stor betydelse att han är konstnär. Jonathan Lewald är Magister i konst och drama från Kungliga Konsthögskolan. Att han har breda erfarenheter, alltså allt från arbete med synopsis och manus till  att spela in, redigera, ljudläggningen och distributionen gör att han helheten blir helgjuten. 

Eric Vo, ljudtekniker

Sedan många år är ljud Erics passion och yrke. I över tio år har han varit verksam som ljudtekniker och de senaste fem åren är det vad han arbetat med på heltid. Eric gör slutmixning av poddar och andra berättade ljudproduktioner. Eric skapar också jinglar och arbetar med ljudeffekter som stärker budskap och väcker ännu mer känslor. När det kommer till ljud och ljudinspelning har Eric mycket goda insikter i vad som krävs för att det ska bli bra. Eftersom han har spenderat mycket tid med de verktyg han arbetar med, arbetar han väldigt effektivt. Han gör ljudinspelningar både i studio och i andra sammanhang och i då är både kunskapen om ljudteknik kombinerat med att han är lyhörd för människorna som medverkar viktigt. Grunden till att Eric blev ljudtekniker är hans flitiga musikutövande.