Affärsidé

Bidra till att sprida kunskap och inspiration via podcast och andra ljudreportage. Tonträff producerar poddar och utbildar och arbetar med rådgivning om podcast och ljudreportage. Alltid med målsättning att bidra till samhällsförändring i positiv riktning. 

Vårt mål är alltid att producera de pålästa reportagen som lyssnarna får både inspiration och kunskap av. Med journalistisk fingertoppskänsla vill vi  skapa större förståelse och nå fram till det som är konkret enkelt att ta till sig. Helt enkelt motsatsen till det självupptagna dravlet som utgör innehåll i en stor del av poddarna. Vi vet att poddpubliken är intelligent och satsar på att ge publiken innehåll med substans samtidigt som det väcker intresse.

För poddar och andra ljudreportage som vill ta stegen bortom det uppenbara

Känslan av hopplöshet att kunna påverka sin egen situation och sin omvärld som nog de flesta drabbas av tidvis, ser vi som oroväckande. Ett medieklimat där sensationer och information som ryckts ur sitt sammanhang ofta lyfts fram framstår för oss på Tonträff som ett demokratiproblem. Genom podcast är vårt jobba att ta intervjuerna ett steg längre, bortom inövade och oroliga svar till något som istället är intressant och på allvar. Ointressant dravel finns det gott om konsultbyråer som hjälper beslutsfattare från politiken, näringslivet och organisationer att producera. Vänd er till någon annan om ni gillar bullshitkommunikation. Har ni däremot en uppriktig vilja att ge dem ni vänder er värde på riktigt med ljudberättande är Tonträff intresserade av att jobba med er. Då kommer både ni och vi och publiken att trivas.